The Kids

LeNoise

Legendarische Antwerpse punk voor fans van Sex Pistols, The Ramones en The Clash

Maak je klaar voor een muzikale mokerslag van de bovenste plank, want The Kids zijn terug. Do You Love The NazisBloody BelgiumThere will be no next time en Fascist Cops … met hun onsterfelijke hits importeerden Ludo Mariman en zijn kompanen vanaf de late jaren zeventig de uppercut genaamd punk naar België. Intussen zijn ze 45 jaar bezig, hoog tijd om nog eens flink te knallen.

De Antwerpse band werd opgericht in '76 en is volgens ingewijden de enige echte punkgroep die België tot vandaag heeft gekend. Frontman/zanger Ludo Mariman ontdekte in punk de ideale expressievorm en liet - na de split in '86 - een oeuvre achter van vijf albums en één live album (If The Kids...). In '96 - 20 jaar na hun ontstaan - kwamen The Kids opnieuw bij elkaar en in '01 (een kwarteeuw na de oprichting van de band) namen ze in de AB de explosieve live-cd Flabbergasted! op.

Met hun gelijknamige debuut leverde The Kids in ’78 meteen een punk klassieker af. De plaat verscheen amper één jaar nadat Never Mind The Bollocks van de Sex Pistols vanuit Londen voor een punk explosie zorgde. Nooit eerder werd in België bij het ontstaan van een nieuw genre zo snel een volwaardig muzikaal antwoord geboden. Het album werd in amper één dag opgenomen (met de twaalfjarige Danny De Haes op bas) en dat in een opvallende productie van Leo Caerts, wijlen orkestleider van Will Tura én auteur van E Viva Espana. In de underground ontwikkelde het album zich tot een wereldwijd collector’s item en nog steeds is het het meest gezochte Belgische punk album. De plaat duurt amper 25 minuten en 44 seconden, meer dan genoeg om je helemaal van je sokken te blazen.

back to home